Svenska EU-parlamentariker vägrar svara på frågor om Covidpass

Dela på facebook
Dela på twitter

Den 30:e november mejlade dramatikern och regissören Margareta Skantze ett brev till samtliga svenska EU-parlamentariker. Här vänder hon sig mot att vaccinpasset saknar betydelse för att hindra smittspridning. Istället fungerar vaccinpasset snarare som att skapa kontroll över den enskilde individen.
Margareta påpekar att det framförallt är parlamentariker från de forna öststaterna som inser passets egentliga syfte. Detta är människor med bakgrund från det sovjetiska förtrycket av halva Europa.

Ingen av de svenska EU-parlamentariker som fått mejlet har ännu svarat Margareta.

Frågan kring Covidpassens egentliga syfte och hur de är en rak motsats till EUs syfte med fri rörlighet är något som bör belysas tydligare. De parlamentariker vi valt har till uppgift att kontrollera hur EU-kommissionen sköter de Europeiska medborgarnas pengar. Därför är det med all rätt som vi uppvaktar våra folkvalda politiker, och det är illa att de väljer att inte svara.

Du kan själv också ställa en fråga till dessa politiker hur de ser på saken och vad deras ståndpunkt är.

Här hittar du kontaktuppgifter till svenska EU-parlamentariker.